2024-EYLÜL MECLİS KARARLARI

ARAÇ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

( Meclis Başkanlığı )

Karar Konusu

İlçemiz Yeşil Mahalle 354 Ada 21 Parsel İle İlgili İmar Komisyonu Raporunun Görüşülmesi.

K A R A R   M E T N İ

Belediye Meclisinin 02.07.2024tarih ve 36 sayılı kararı ile İlçemiz Yeşil Mahalle 354 ada 21 parsel numaralı mülkiyeti Araç Petrol Nakliyat Taahhüt San. ve Tic.Ltd.Şti.'ne ait taşınmaz üzerinde Uygulama İmar Planında bir adet trafo yeri ayrılması konusunun incelenmesi için Belediye İmar Komisyonuna havale edilmiş, Belediyemiz İmar Komisyonu 12.07.2024 Tarihinde Belediye Meclisinin 02.07.2024 Tarih ve 36 sayılı kararı ile komisyonumuza havalesi yapılan İlçemiz Yeşil Mahalle 354 ada 21 parsel numaralı taşınmaz üzerinde imar planında  yapılması planlanan trafo yeri değişikliği bölgede yeni inşaatların yapılmaya başlaması ve ileride oluşacak enerji sıkıntılarının önüne geçmeye yönelik bir çalışma olduğundan burada kurulacak olan trafonun bölgenin yararına olduğu değerlendirilmiş olup plan değişikliği talebinin uygun olduğuna karar vermiştir.

İlçemiz Yeşil Mahalle 354 ada 21 parsel numaralı taşınmaz üzerinde imar planında yapılması planlanan trafo yeri değişikliği ile ilgili Marka Şehircilik Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından hazırlanan uygulama İmar planının onaylanmasına, uygulama imar planının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı E-Plan Otomasyon Sistemi üzerinden  ve Belediyemiz ilan panosunda 1 ay süreyle aksıya çıkartılmasına Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 13/b maddesi gereği yapılan işaretle oylama sonucunda toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

Karar Konusu

Vefat Etmiş Kişi Adına Kayıtlı Su Aboneliklerinin Mirasçılar Adına İntikali Hakkında Görüşülmesi

K A R A R   M E T N İ

Belediyemiz kayıtlarında vefat etmiş kişiler adına bulunan su aboneliklerinin vefat eden kişilerin mirasçılarından birinin veraset ilamı ile 30/04/2025 tarihine kadar başvurması halinde su aboneliklerinin ücretsiz olarak devrinin yapılmasına, 30/04/2025 tarihe kadar  mirasçılardan birinin veraset ilamı ile su abone kayıtlarını kendi adlarına almaması halinde vefat eden kişiler üzerinde bulunan su aboneliklerinin iptal edilmesine Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 13/b maddesi gereği yapılan işaretle oylama sonucunda toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

Karar Konusu

Sokak İsmi Değişikliği Yapılması.

K A R A R   M E T N İ

Belediye Başkanı Süleyman YAZKAN, Belediye Meclis Üyeleri Engin ÖZDEMİR, Nizamettin GÖZEL, Mustafa Öcal KAYNAR ve Hakan BİLEN’in 03/09/2024 tarihli önergesinde İlçemizde 15 yıl Belediye Başkanlığı yapmış olan Bahtiyar YAŞAR’ın isminin ilçemizde bulunan cadde veya sokağa verilmesi konusunun Eylül 2024 Belediye Meclis toplantısında görüşülmesini talep etmiştir.

İlçemiz Yukarıaraç Mahallesinde bulunan Karaağaç Sokak isminin İlçemizde 1989 – 1994, 1994 – 1999 ve 2004 – 2009 yılları arasında 3 (üç) dönem Araç Belediye Başkanlığı yapan Bahtiyar YAŞAR’ın isminin yaşatılması için 5393 sayılı kanunun 18. Maddesi gereği Av. Bahtiyar YAŞAR olarak değiştirilmesine, 5393 sayılı kanunun 81. Maddesi gereği kararın mülki idare amirinin onayına gönderilmesine Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 13/b maddesi gereği yapılan işaretle oylama sonucu toplantıya katılan meclis üyelerin oybirliği ile karar verilmiştir.