09.07.2020

DUYURU

Kaymakamlık makamının 09.07.2020Tarih ve E.4721185 sayılı oluru ile oluşturulan ilçe kurban hizmetleri komisyonu 17.07.2020 Tarihinde Kaymakamlık toplantı salonunda Saat:14.00 de  İlçe Kaymakam  Cengizhan ANKARA nın Başkanlığında ,Belediye Başkanı Satılmış SARIKAYA,İlçe Müftüsü Numan DÜLGER,İlçe toplum Sağlığı merkezi Başhekimi Dr.İsmail YAHŞİ,İlçe Orman İşletme Müdürü Nuh Beytullah ÇİFTÇİ,İlçe Tarım Müdür vekili Cumhur Hakkı GÜLLÜ ve T.D.V Araç ilçe şube temsilcisi Çetin AKÇA nın iştirakleri ile toplandı.

Toplantı Sonucunda :

-Belediye başkanlığına ait Çay Mahallesi Meydanbaşıo mevkii ve İğdir Köyü Muhtarrlığına ait  Şehit Halil Ökten caddesi üzerinde bulunan Hayvan pazarı yerlerinin kurban satış yeri olarak belirlenmesi.

-Kurban kesmek içi nBelediye Başkanlığına ait Çay Mahallesinde ve İğdir Köyü Muhtarlığına ait Şehit Halil Ökten caddesi üzerinde bulunan mezbahanelerin kurban kesim yeri olarak belirlenmesi.

-Kurban kesim yerleri olarak belirlenen yerlerin sorumlusu olan Belediye Başkanlığı ve İğdir Muhtarlığı her talep için oluşturacakları randevulu kesim bilgisini içeren listeyi kurban kesim yerinin girişinde ve görülebilecek şekilde asılması Belediye Başkanlığı olarak her bir kişinin kurban kesim saatine ilişkin randevu bilgisinin hizmet alacaklara sms yolu ile bildirilmesinin sağlanması.

-Kurban kesim yeri olarak tespit edilen Belediyeye ait mezbahanenin günlük kesim kapasitesi bilgisinin 20.07.2020 Tarihine kadar çeşitli iletişim kanalları ile Muhtarlara ve vatandaşlara duyurulması.

-Kurban satış yeri olarak belirlenen yerin etrafının branda ile çevrili olması ,üstünün kapalı olmasının sağlanması  ve insanların sosyal ihtiyaçlarının sağlanacağı bir şekilde olmasının Belediye Başkanlığınca sağlanması.

-Kesim yeri olarak belirlenen yerin genel sağlık şartlarına uygun olarak dezenfekte edilmesi ,İlçe Belediye Başkanlığı tarafından hazır hale getirilmesi.

-Hayvan Satış Alanı ile kesim yerlerinin kapılarına ve uygun yerlerine COVİD-19 dan korunma önlemleri ile ilgili bilgilendirici kuralların olduğu tabelaların ilçe Belediyesince asılması.

-İlçemizde belirlenen Kurban satış ve kesim yerleri bilgilerinin kurul ve komisyon üyesi kurum ve kuruluşların Web sayfalarında yayınlanması.

-İlçe Tarım orman müdürlüğü,İlçe Belediye Başkanlığı,İlçe  Müftülüğü tarafından görevlendirilecek personellerden oluşacak Kurban kontrol ve denetim birimlerinin kurulması.

-Görüntü ve çevre kirliliğine yol açacak yol kenarları park ve bahçeler dere yatakları gibi yerlerde kurban kesimine müsaade edilmemesi Belediye Başkanlığınca görevlendirilecek Zabıta ekiplerince bu yerlerin denetiminin yapılması.

-Satış ve kesim yerlerinden kaçan Kurbanlıkların yakalanması için Belediye Başkanlığınca ekip kurulması.

-Kesim esnasında Sağlığa zararlı olduğu tespit edilen hayvan etlerinin ve organlarının diğer atıklarıdan ayrılarak derin bir çukura gömülerek üzerine kireç dökülerek kapatılması ve benzeri işlerin Belediye Başkanlığınca yapılması.

-2020 Kurban hizmetlerine ait tebliğin Kurban alırken dikkat edilmesi gereken (Ek-1)duyurusunun İlçe Belediye Başkanlığınca çoğaltılarak duyurulması.

-Kurban Satış ve Kesim yerlerinin Belediye Başkanlığınca Sesli ve yazılı olarak ilan edilmesi.

-Kurban Kesim ve satış yerlerinde COVİD -19 Salgını sebebi ile Maske kullanımının zorunlu tutulması 1,5 m(3-4 adım)fiziki mesafe kurallarına uyulması Satış ve kesim yerlerinin girişinde ve belirli yerlerde el antiseptiği bulundurulması husularında Araç belediye Başkanlığınca tedbirlerin alınması.

-COVİD 19 Salgını dolayısı ile Hayvan kesim ve satış yerlerinin giriş –çıkış yerlerşnin kontrollü olması vatandaşların  alanlara girerken ateş ölçümlerinin yapılması uzun süre satış yerlerinde kalmamaları için uyarı yapılması Hayvan satış üniteleri arasındaki mesafenin en az 2 m olması sağlanmalıdır.